Nieuwe late en weekendeditie ‘RTL Boulevard’ en langere actuele talkshow ‘RTL Summer Night’ deze zomer bij RTL 4

RTL 4 zet deze zomer in op doorlopende actualiteit. Vanaf 3 juli wordt ‘RTL Late Night’ omgedoopt tot ‘RTL Summer Night’, iedere doordeweekse dag van 21.30 uur tot 23.00 uur met Beau van Erven Dorens. ‘RTL Boulevard’ is er in de zomer twee keer per avond. De gehele zomer is de reguliere uitzending te zien om 18.35 uur. Vanaf 23.00 uur is ‘RTL Boulevard’ terug met een late uitzending vol nieuws op het gebied van entertainment, lifestyle, royalty, sport, crime en internethits.

Programmadirecteur Erland Galjaard: “Vorig jaar hebben we veel positieve ervaring opgedaan met het doorprogrammeren van ‘RTL Late Night’ en ‘RTL Boulevard’ tijdens de vakantieperiode. Daarom zetten we daar deze zomer met anderhalf uur ‘RTL Summer Night’ en tweemaal ‘RTL Boulevard’ nog uitgebreider op in. Online en op actuele live tv zien we veel groeipotentieel. We geloven dat investeren in meer actuele tv loont, ondanks de kleinere kijkersgroep in de zomer. Daarmee luisteren we naar de wens van de tv-kijker. Het afgelopen jaar groeide onze online kanalen en zien we 40% meer videostarts, voor een groot deel ook toe te schrijven aan content uit live-programma’s. Mede door die uitgestelde kijkmomenten investeren we flink in RTL XL, maar ook in RTL MCN en Videoland.”

Weekendeditie ‘RTL Boulevard’
Na de zomer blijft het niet bij vijf dagen in de week en krijgt ‘RTL Boulevard’ een weekendversie. Galjaard: “We merken dat de nieuwe vorm van ‘RTL Boulevard’ heel goed aanslaat in de doelgroep. Na de zomer starten we dan ook met ‘RTL Boulevard’ op zaterdag en zondag, zodat we zeven dagen in de week bovenop de actualiteit zitten met veel aandacht voor alle nieuwspijlers.”

RTLLN+Boulevard-lang2