‘Zoete Spruiten’ geven ongezouten mening over eten

In het nieuwe tv-programma ‘Zoete Spruiten’ helpt 24Kitchen-chef Roberta Pagnier ouders hun kinderen gevarieerder te laten eten. Samen met Jochem van Gelder achterhaalt ze waarom kinderen ingrediënten als witlof, spruitjes en zuurkool niet lekker vinden. Op basis van de ongezouten mening van de jonge fijnproevers maakt zij een nieuw gerecht. De kinderen mogen vervolgens in het ‘Zoete Spruiten’-restaurant proeven en hun oordeel geven. Of Roberta erin slaagt de kinderen aan het eten te krijgen is vanaf 3 juni elke zaterdag om 18.00 uur te zien op 24Kitchen.

Kinderen en eten, het blijft voor veel ouders een dagelijkse strijd. Pannenkoeken, pizza en patat mogen er dan in gaan als koek, maar champignons, bietjes en vis zijn toch een stuk minder favoriet. In ‘Zoete Spruiten’ schiet 24Kitchen-chef Roberta Pagnier, zelf ook moeder en in blijde verwachting, ouders te hulp en geeft zij tips om lekkere, kidsproof gerechten te maken. “Door te variëren met structuur, smaak, kleur en presentatie worden champignons of tomaten opeens wel aantrekkelijk om te eten. Of ze hebben het niet eens door dat ze het eten. Zo kun je champignons ‘verstoppen’ in Aziatische toverballen en maak je van tomaten een goedgevulde Mexicaanse soep met zelfgemaakte tortillachips. Wedden dat jouw ‘moeilijke eter’ straks het bordje leegeet,” aldus Roberta.

Ongezouten mening
Om de ongezouten mening van de kinderen boven tafel te krijgen heeft Roberta kindervriend Jochem van Gelder gevraagd haar te helpen in het ‘Zoete Spruiten’-restaurant. Iedere aflevering bespreekt hij met de kinderen een ingrediënt om zo te achterhalen waarom zij het niet lekker vinden. “Ik vraag de kinderen wat zij wel en niet lekker vinden en vervolgens gaan we het ingrediënt proeven. Dat levert veel smerige gezichten op en opmerkingen die ouders liever niet horen”, zegt Jochem van Gelder. “Daarna gaat Roberta met het ingrediënt aan de slag en serveert zij haar gerecht in het ‘Zoete Spruiten’-restaurant. Daar mogen de kinderen proeven en hun oordeel geven. Iedere week is het weer een culinaire uitdaging: lukt het Roberta om de zoete spruiten aan het eten te krijgen?”
‘Zoete Spruiten’ is vanaf 3 juni elke zaterdag om 18:00 uur te zien op 24Kitchen.