Van Athene naar Bologna in nieuw seizoen ‘Van A naar B’

In het tweede seizoen van het succesvolle NPO 1-programma ‘Van A naar B‘ reizen Katja Schuurman en Daan Nieber met hun taxi’s van de Griekse hoofdstad Athene naar het Italiaanse Bologna, een reis door zeven landen. Het doel: passagiers oppikken en met hen zoveel mogelijk kilometers maken. Degene die de meeste kilometers rijdt mét passagiers, is de winnaar. Door de veelal wonderlijke ontmoetingen die dit oplevert, leren Katja en Daan de landen goed kennen.

Katja: “Het leukste aan Van A naar B vind ik de enorme hoeveelheid toevallige ontmoetingen en de diversiteit aan volledig uiteenlopende types die ik in mijn taxi spreek. Van een stoere ‘kettingzaag-kunstenaar’ waarmee ik even later in een kerkje sta te huilen, een knappe jonge Ierse Franciscaan waarmee ik spreek over een leven zonder seks, tot een ontmoeting met de ‘don Corleone’ van de Roma die me zijn imperium showt. Elke dag van deze reis zat weer vol verrassingen en bewijst: iedereen heeft een verhaal.”

“Je leert een land pas echt kennen door de locals te spreken. En tijdens die 2500 kilometer die ik in mijn taxi heb gereden was daar alle tijd voor”, aldus Daan. “Zuid-Oost Europa is een enorm interessante regio. Hier vind je de jongste landen van Europa. Het is een kruispunt van Oost en West, van Christendom en Islam, van een communistisch verleden en een kapitalistisch heden.”

In de eerste aflevering van Van A naar B, die start in Athene, ontmoet Katja o.a. The Poet Sandal Maker en wordt Daan geknipt en geschoren in een exclusieve ‘men’s club’. Een zoektocht naar het Griekse boze oog leidt op de magische plek Meteora tot een verrassende conclusie.

Van A naar B is vanaf woensdag 15 november om 20.30 uur te zien bij de KRO-NCRV op NPO 1.

van-a-naar-b-2