Vader terrorist Bataclan schuift aan bij ‘RTL Late Night’

De vader van Samy Amimour, één van de aanslagplegers op concertzaal Bataclan in Parijs, schuift vanavond aan bij Humberto Tan in ‘RTL Late Night’. Samy was één van de drie IS strijders die verantwoordelijk is voor de 89 doden in de Parijse poptempel.

Samy’s vader is ruim een jaar na de aanslag nog steeds verbijsterd en heeft nog geen moment kunnen rouwen. Humberto bespreekt met de vader wat voor soort jongen Samy was, hoe hij heeft kunnen radicaliseren en hoe hij tot zijn daden in Syrië en in Frankrijk heeft kunnen komen. Ook staat de vraag centraal hoe hij denkt dat we kunnen voorkomen dat andere jongeren radicaliseren.

Interview en documentaire Bataclan
Het interview met Amimour is niet het eerste interview bij ‘RTL Late Night’ naar aanleiding van de aanslag in Bataclan. Drie dagen na de bewuste aanslag vertelden de vier vrienden Ferry, Bob, Dexter en Frank aan tafel bij Humberto openhartig hun aangrijpende verhaal. Een interview dat donderdag 20 oktober 2016 jongstleden bekroond werd met de Sonja Barend Award, de vakprijs voor het beste tv-interview van het jaar. Een jaar na de aanslag werd de eerste ‘RTL Late Night’-docu: ‘RTL Late Night: Bataclan 1 jaar later’ uitgezonden.

Andere gasten RTL Late Night
Ook de makers van de succesdocumentaire Down to Earth, Rolf Winters en Renata Heinen zijn te gast. En BNN’s Jan Versteegh en Geraldine Kemper komen langs om het te hebben over hun samenwerking en een nieuw seizoen Proefkonijnen.

 

1b2dcde0f81e96a34c9a767dba49f62575b8f7a4_rtl_late_night_pressroom