Tien jaar ‘Help, Mijn Man Is Klusser!’

Help, Mijn Man Is Klusser!’ begint aan een gloednieuw seizoen. Het tiende jubileum seizoen van het populairste klusprogramma op de Nederlandse tv gaat 18 februari van start bij RTL 4. Presentator John Williams vindt het fantastisch hoe het programma zich heeft ontwikkeld in de afgelopen tien jaar: “Zoiets gebeurt mede doordat we er met het hele team zoveel plezier aan beleven. Als je het goed hebt met elkaar zie je hoeveel moois je kunt maken. Tien jaar alweer, het is voorbij gevlogen!”. Het meest opvallende van alle afleveringen is toch wel de reactie van de mannen en de manier waarom ze soms in hun ego aangetast zijn: “Simon uit Ridderkerk reed boos weg en wilde niets met ons te maken hebben. We hebben inmiddels gezien dat dit wel vaker gebeurd. Er is woede, angst, onbegrip en als we dan een goed één-op-één gesprek hebben komen we er toch altijd weer uit. Er liggen altijd andere zaken aan ten grondslag over hoe het zover heeft kunnen komen. Ik vind het mooi om te zien dat we hierin deze mensen kunnen helpen”

Het nieuwe seizoen
In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen komen John en de klussers Marja en Chris te hulp. Door de jarenlange verbouwing slapen ze al jaren noodgedwongen in de eetkamer. De klus lijkt de eigenwijze Chris boven het hoofd gegroeid. Dochter Froukje kan het niet langer aanzien en roept de hulp in van ‘Help, Mijn Man Is Klusser!’. Maar Chris ziet dit helemaal niet zitten.

In aflevering twee komen Lucienne en Gert-Jan aan bod. Lucienne slaapt al jaren, apart van haar man, in een caravan in de schuur. In onderstaand fragment is te zien hoe het er bij Lucienne aan toe gaat.

In de afgelopen tien jaar werden al 78 afleveringen uitgezonden, in seizoen tien komen daar acht gloednieuwe bij. ‘Help, Mijn Man Is Klusser!’ is dan ook één van de langstlopende hulpprogramma’s van Nederland. De kijkcijfers nemen ieder jaar toe met een absoluut kijkcijferrecord in het laatste seizoen van 1,7 miljoen kijkers.