The Freestyle Games

Omroep: BNN
Zender: NPO 3
Eerste uitzending: 31 augustus 2015
Aantal seizoenen: 1

Skateboarders, inline-skaters, free runners, breakdancers, BMX’ers, freestyle basketballers en freestyle voetballers; Nederland barst van het talent. In The Freestyle Games gaan Geraldine Kemper en Jan Versteegh op zoek naar de beste freestyle sporter van Nederland. In negen afleveringen worden deelnemers uitgedaagd hun trucs te perfectioneren en om te vormen tot een optreden. De winnaar krijgt niet alleen de roem en respect van de scene, maar kan zijn of haar carrière hiermee ook een flinke boost geven.

In The Freestyle Games worden deelnemers gecoacht en beoordeeld door vier mentoren; mensen die in verschillende freestyle-disciplines hun sporen hebben verdiend. Zij gaan met de deelnemers aan de slag om hun tricks naar de next level te tillen, maar ook hun skills om te vormen tot een performance. De mentoren bepalen welke talenten er via de voorrondes en ‘Urban Camp’ door gaan naar de grote shows en live finale, waarin één kandidaat de titel ‘Beste Freestyle Sporter van Nederland’ wint.

De mentoren van de show zijn allround expert Marco Gerris, straatvoetbalster Roxanne ‘Rocky’ Hehakaija, sport marketing professional Roderik Patijn en freerunner Mark van Swieten.