Stop Onnodig Sterven: thema actieweek ‘RTL Boulevard’ voor Cordaid

RTL Boulevard’ voert van maandag 21 tot en met vrijdag 25 november actie voor Cordaid. Het thema van deze actieweek is Stop Onnodig Sterven. Ruben Nicolai presenteert de week samen met Luuk Ikink. Volgens Ruben is actie hard nodig: “In Afrika sterven jaarlijks zes miljoen mensen aan onschuldige ziektes als de griep, diarree, een wondje of infectie. Dit is onnodig, tijd voor actie dus!”

StukTV bezoekt Oeganda
Volgende week is, naast de reguliere items van ‘RTL Boulevard’, elke dag een bijdrage te zien van de YouTube-sterren van StukTV. Thomas en Stefan zijn hiervoor naar Oeganda geweest ter voorbereiding. Thomas van StukTV: “Als je ziet dat er zoveel kinderen zijn die niet geholpen kunnen worden omdat er te weinig dokters en medicijnen zijn, dat breekt mijn hart. Ik wil er echt alles aan doen om deze kinderen te helpen en dat gaat alleen maar door te doneren. Dus ik hoop dat iedereen gaat sms-en, zodat er zoveel mogelijk kinderen weer gezond kunnen zijn.”

Doneren per SMS
In deze week wordt Nederland opgeroepen LEEF te sms-en naar 4333 om zo een bijdrage te leveren aan een beter toegankelijke gezondheidszorg in Afrika. Elke SMS is € 2,50 waard. De opbrengst hiervan gaat volledig naar Cordaid. Luuk Ikink: “Cordaid doet echt goed werk. Ze werken aan de verbetering van de gezondheidszorg samen met organisaties en mensen ter plaatse. Want het uiteindelijke doel is dat mensen in ontwikkelingslanden zelf verder kunnen. Dat is heel belangrijk.”

CORDAID-575-385-578-385-2-0-575-385_575_385_c1