STAGE: Research & Redactie stagiair – RTL Boulevard/Crime

Als stagiair op de crimeredactie weet je alles over misdaad en volg je het crime-nieuws op de voet. Je legt makkelijk contact met tipgevers, advocaten en rechtelijke instanties. Je werkt gestructureerd aan verhalen, stelt de juiste vragen en weet van doorpakken.

Wat ga je doen?
Tijdens je stage pluis je verhalen uit, draag je onderwerpen aan en werk je nauw samen met je crimecollega’s. Als researcher duik je in een verhaal, pak je door en pitch je jouw verhaal. Daarnaast verzamel je beeldmateriaal, zet je interviews op en maak je een schriftelijke uitwerking van de onderwerpen.

Herken je jezelf in dit profiel?
Een HBO- of WO-opleiding in de journalistiek of recht.  Het is vooral wenselijk dat je nieuwsgierig, creatief en stressbestendig bent, van aanpakken weet en dat je goed op de hoogte bent van wat er leeft en speelt in de wereld, zowel buiten op straat als op bijvoorbeeld social media. Wij verwachten daarnaast dat je op de hoogte bent van de beginselen van het Nederlands rechtssysteem.

Ben jij per februari beschikbaar en heb je interesse? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar ons via onderstaande button.

Apply