Samsung en Wayne Kent Parker lanceren samen met Blue Circle een nieuwe campagne rond de Galaxy S6 edge

Samsung en Wayne Parker Kent lanceren nieuwe wijze van campagnevoeren rond de Galaxy S6 edge. Voor deze campagne slaan deze partijen de handen ineen met Blue Circle, de producent van programma’s als RTL Late Night, Boer Zoekt Vrouw en RTL Boulevard. De samenwerking met Wayne Parker Kent is tot stand gekomen na een oriëntatiefase waarbij Samsung, Starcom en Cheel de handen ineen hebben geslagen om op vernieuwende wijze creativiteit, bereik en koppeling met Samsung op onorthodoxe wijze tot stand te brengen. Het concept zoals Wayne Parker Kent ten uitvoer heeft gebracht is een eindproduct waarbij alle partijen nauw betrokken zijn in de uitvoering.

Samsung lanceert vandaag een nieuwe manier van campagnevoeren met een creatief eindproject als hoofddoel. Drie jonge regisseurs hebben met de Galaxy S6 edge in 48 uur tijd ieder een korte film van professionele kwaliteit geschoten. Zo wordt duidelijk dat je geen professionele camera meer nodig hebt voor een film – je eigen creativiteit is leidend. Met die impliciete boodschap positioneert Samsung zich als facilitator en inspirator van creatieven. Op donderdag 17 december verschijnen de teaserfilm en het deel van de eerste regisseur. In week 1 en 2 van 2016 volgen deel twee en drie. De volledige film en de behind the scenes video gaan in week 3 live.

De Galaxy S6 edge onderscheidt zich met een eersteklas camera, super AMOLED scherm en functionele draadloze oplaadfunctie. Al die features komen naar voren in de film. Bij ‘The Next Film Project’ worden de regisseurs uitgedaagd om binnen 48 uur een filmdeel van twee minuten te maken. Wanneer de 48 uur is verstreken, is het de beurt aan de volgende regisseur die de verhaallijn verder oppakt.

De korte film en de behind the scenes materialen worden op YouTube gepubliceerd en ondersteund met artikelen op NSMBL, Froot, Want en Manners.

De betrokken regisseurs zijn:

Kuba Szutkowski (33): werkt samen met Edgar Kapp, heeft meerdere goede en prijswinnende 48-uurs- films geregisseerd, zowel binnen als buiten het 48-uurs genre
Jens Rijsdijk (20): won de wereldfinale van het 48 Hour Film Project (uit 4500 films) met These Dirty Words
Sjoerd de Bont (27): jonge en ambitieuze regisseur met meerdere winnende 48 uur films op zijn naam
Regisseur Sjoerd de Bont vertelt: “Dat ik het eerste deel mocht schieten, was natuurlijk een voordeel. Mijn opvolger moet nu met mijn keuzes verder; dat wordt heel spannend. Ik heb ervaring met strakke tijdschema’s, maar filmen met smartphone was andere koek. Vooraf dacht ik veel op kwaliteit te moeten inleveren maar het is echt verbazingwekkend hoeveel je met dit toestel voor elkaar krijgt.”

“Deze korte film bewijst dat Samsung, en in het bijzonder de Galaxy S6 edge, je creativiteit optimaal dient”, zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland. “Een korte film maak je anno 2015 probleemloos met je smartphone. Resources zijn niet bepalend of een project slaagt, dat ben je zelf. Die boodschap willen we afgeven met de nieuwe branded content campagne rond de Galaxy S6 edge.”

Samsung-The-Next-Film-Project_27