‘RTL Late Night’ lanceert donderdag nieuw Hazes-nummer

In ‘RTL Late Night’ is morgen een nieuw nummer van André Hazes te horen: ‘Op de schoorsteen staat een foto’. Hij schreef het nummer met zijn neef Tony Le Roy en nam het oorspronkelijk in 1980 op voor zijn album ’n Vriend. Uiteindelijk paste het nummer niet voldoende bij de sfeer van het album. De opnames waren jarenlang onvindbaar en werden eigenlijk als verloren beschouwd. Nu het is teruggevonden wordt het ter gelegenheid van zijn 65e verjaardag donderdag alsnog uitgebracht. De bijbehorende videoclip is geregisseerd door Noël Loozen.

De gehele uitzending staat in het teken van de Amsterdamse volkszanger. Aan tafel spreekt Humberto met zijn dochter Roxeanne Hazes, platenbaas Kees de Koning en André’s producer John van de Ven. Met Frits Spits en Lil’ Kleine gaat Tan in op de invloed die Hazes had en nog steeds heeft op de Nederlandse muziekwereld.

Muzikale gasten Douwe Bob en Guus Meeuwis treden op in de studio met hun favoriete Hazes-nummer.

André Hazes brak in 1980 definitief door met het album ’n Vriend. Sindsdien scoorde hij veel hits waaronder ‘Een beetje verliefd’, ‘Met bloed zweet en tranen’ en ‘Wij houden van oranje’. Pas na zijn dood scoorde hij voor het eerst een nummer één hit met ‘Zij gelooft in mij’. Hazes overleed op 23 september 2004. Nu, 12 jaar na zijn overlijden, kunnen de fans alsnog genieten van een nieuw Hazes-nummer.

‘RTL Late Night’ is donderdag 30 juni om 22.30 uur te zien bij RTL 4.

hazes-385-385-385-385-0-0-385-385_385_385_c1