STAGE: Redactie stagiair – RTL Boulevard

Als stagiair bij RTL Boulevard draai je in de basis zoveel mogelijk mee als redacteur om op die manier kennis te maken met alle inhoudelijke facetten van een dagelijks programma.

Wat ga je doen?

Tijdens je stage draai je mee op de planningsredactie en de nieuwsdienst (de nieuwsdienst vindt deels plaats in de studio op het Leidseplein.)

Je draagt geregeld onderwerpen aan, legt contact voor interviews, volgt het nieuws op de voet en je bereidt items voor. Je pakt makkelijk de telefoon, researchen is je tweede natuur en verzamelt makkelijk materiaal.

RTL Boulevard bestaat uit vier pijlers: Entertainment, Crime, Lifestyle en Royalty. Wij verwachten dat je interesse hebt in deze belangrijke onderdelen en dat je net die ene vraag bedenkt die zorgt voor nieuws en discussie. Tijdens de ochtendvergadering bespreken we potentiële items voor de uitzending. Wij verwachten dat je de krant en nieuwssites dan al hebt gelezen en dat je ideeën hebt voor de uitzending. In de studio help je de uitzending zo actueel mogelijk te maken en ondersteun je presentatie en de deskundigen wanneer zij vragen hebben.

Herken je jezelf in dit profiel?

  • Een HBO- of WO-opleiding in de media of journalistiek is een pre.
  • Vooral wenselijk is dat je nieuwsgierig, creatief en stressbestendig bent, van aanpakken weet en dat je goed op de hoogte bent van wat er leeft en speelt in de wereld, zowel buiten op straat als op bijvoorbeeld social media.
  • Afstudeeropdracht is niet mogelijk.
  • Minimaal 12 weken fulltime beschikbaar per direct.

Ben jij fulltime beschikbaar en wil jij graag stage bij ons lopen? Stuur dan jouw motivatiebrief en CV naar ons via onderstaande button.

Apply