Redactiestagiair(e) RTL Late Night met Twan Huys

Als stagiair(e) bij RTL Late Night met Twan Huys draai je in de basis zoveel mogelijk mee als redacteur om op die manier kennis te maken met alle inhoudelijke facetten van een dagelijkse live talkshow.

Tijdens je stage draai je de ene week een dagdienst op de redactie, en de andere week een avonddienst in de studio (Studio De Hallen in Amsterdam).

Van de stagiair(e) wordt verwacht dat je geregeld onderwerpen aandraagt, contact legt met potentiële gasten, meedenkt over de invulling van een item en op den duur de daadwerkelijke gesprekken voor de uitzending voorbereidt door middel van research en voorgesprekken, het verzamelen van beeldmateriaal en een schriftelijke uitwerking voor de presentator.

Je ziet het als een uitdaging om bij iedere gast, maar zeker bij ‘the usual suspects’, net dat ene idee te bedenken waardoor het hele gesprek een creatieve twist krijgt. In je hoofd ben je continu bezig met de vraag die niemand verwacht of een unieke vorm om het gesprek in te gieten, zonder daarbij de hoofdlijnen uit het oog te verliezen.

In de studio help je de uitzending zo actueel mogelijk te maken, gasten voor te bereiden op hun gesprek in de uitzending en na afloop van de show vang je de gasten ook weer op.

HBO- of WO-opleiding in de media of journalistiek is een pre, evenals eerdere redactie-ervaring. Vooral wenselijk is dat je nieuwsgierig, creatief en stressbestendig bent, van aanpakken weet en dat je goed op de hoogte bent van wat er leeft en speelt in de wereld, zowel buiten op straat als op bijvoorbeeld social media.

Ben jij beschikbaar gedurende de periode 21 januari 2019 t/m 1 juli 2019 en wil jij graag stage bij ons lopen? Reageer dan snel via onderstaande button.

Apply