Professor Nicolai & Dr. Beckand

Zender: RTL 4
Eerste uitzending: 28 augustus 2015
Aantal seizoenen: 3

In de spectaculaire en humoristische spelshow ‘Professor Nicolai & Dr. Beckand’ wordt o.a. getest of een diepvrieskalkoen kan verbranden en hoe sterk een straalmotor is. Maar er worden ook auto’s opgeblazen, piano’s uit hijskranen gedonderd, helikopters gecrasht en met een miljoen volt elektriciteit gewerkt. Dit alles natuurlijk in dienst van de wetenschap. Maar ook voor fantastische prijzen voor de twee deelnemende koppels.

Presentatoren Ruben Nicolai en Tijl Beckand selecteren ieder hun eigen koppel uit het publiek en daarmee binden ze ook de strijd met elkaar aan. In een aantal spelronden strijden de koppels om een zo groot mogelijke geldprijs en een reis.

De vragen die de stellen krijgen om met deze prijzen naar huis terug te keren, gaan natuurlijk gepaard met spectaculaire proeven en spellen. Ook moeten ze elkaar verslaan in fysieke battles die niet alleen hun wetenschappelijk inzicht testen, maar ook hun uithoudingsvermogen. Uiteraard worden alle proeven en testen wel wetenschappelijk verklaard. Kortom: een spelshow waar om gelachen kan worden en waar de kijker ook echt iets van opsteekt.