‘Professor Nicolai & Dr. Beckand’ nemen wederom proef op de som

In het tweede seizoen van de spectaculaire én humoristische spelshow ‘Professor Nicolai & Dr. Beckand’ wordt vanaf zaterdag 30 april weer van alles onderzocht in dienst van de wetenschap. Maar soms ook gewoon omdat het leuk is én omdat er prijzen mee te winnen zijn. Presentatie is natuurlijk in handen van (Professor) Ruben Nicolai & (Dr.) Tijl Beckand. Zij worden tijdens de zes afleveringen bijgestaan door wetenschapsjournalist Diederik Jekel en voor het eerst geassisteerd door de charmante Sensi, bekend van ‘Voetbal Inside’.

Deuk
Ook dit seizoen legt het dappere duo met blind vertrouwen in de wetenschap,  hun leven weer in de waagschaal. Bij een levensgevaarlijke stunt met vuur en vallende koelkasten gaat het bijna mis met Ruben. En de professionele vriendschap tussen de professor en de dokter loopt een ernstige deuk op bij een stunt met een Chinook helikopter van Defensie.

Verhuizing
De formule van de show is ondanks de verhuizing naar de zaterdagavond ongewijzigd. Ruben en Tijl binden, ieder met een eigen koppel, de strijd met elkaar aan. De prijzen zijn alleen te winnen door de koppels. In een aantal spelronden strijden ze om een zo groot mogelijke geldprijs en een reis naar Hawaï. De vragen die de stellen krijgen, om met deze prijzen naar huis terug te keren, gaan gepaard met spectaculaire proeven en spellen. Ook moeten ze elkaar verslaan in fysieke battles die niet alleen hun wetenschappelijk inzicht testen, maar ook hun uithoudingsvermogen.

Uiteraard worden alle proeven en testen wel wetenschappelijk verklaard. Kortom: een spelshow waar om gelachen kan worden, en waar de kijker ook echt iets van opsteekt.

De eerste aflevering is te zien op zaterdag 30 april vanaf 20.30 uur bij RTL 4.

RubenEnTijl-website-programma