Schermafbeelding 2015-06-11 om 14.46.37

De mentoren van ‘The Freestyle Games’ zijn bekend!

Jan Versteegh en Geraldine Kemper gaan in het nieuwe BNN-programma ‘The Freestyle Games’ op zoek naar de beste freestyle sporter van Nederland. Van skateboarders en inline-skaters tot free runners en BMX’ers, alle freestyle sporten zie je voorbij komen.

Tijdens de afleveringen worden de deelnemers gecoacht én beoordeeld door vier verschillende mentoren die bekend zijn met de verschillende freestyle-disciplines.

MARCO GERRIS (40) inline skater en artistiek leider van ISH, een urban dance collective uit Amsterdam, werd in ’99 Nederlands kampioen freestyle skaten. Je zou Marco ook kunnen herkennen als voormalig jurylid van ‘So You Think You Can Dance’. Hij is een allround expert die dans met urban sports mixt én bewijst dat dit een ultieme combinatie is!

De stoere ROXANNE ‘ROCKY’ HEHAKAIJA (31) is de eerste en énige vrouwelijke straatvoetballegende! Ze speelt met de beste straatvoetballers in de wereld. Rocky is grondlegger van het straatvoetbal zoals het nu wordt gespeeld. Zelf speelt ze in het team ‘The Streetlegends’. Rocky geeft nationaal en internationaal straatvoetbaltrainingen en demonstraties.

Athlete Marketing Manager RODERIK PATIJN (35) werkt met atleten en heeft zelf een achtergrond in action sports. Hij heeft al 27 jaar ervaring op een skateboard en heeft 10 jaar op hoog niveau ge-breakdanced. Daarnaast is hij ook regelmatig op een surfplank te vinden. Nu is Roderik vooral druk als sport marketing professional. Hij is verantwoordelijk voor het direct managen van individuele atleten.

Freerunner MARK VAN SWIETEN (32) kan moeilijk stil zitten. Op jonge leeftijd begon hij al met turnen. Ondertussen is Mark al 25 jaar getraind in verschillende disciplines, zoals parkour, martial-arts en gymnastiek! Toch raakte hij steeds meer aangetrokken tot de ‘urban’ en vrije varianten van sporten en is nu professioneel freerunner! Mark vindt het belangrijk dat het freerunnen wereldwijd steeds bekender wordt.

‘The Freestyle Games’ bestaat uit negen afleveringen waarin de deelnemers worden uitgedaagd hun trucs te perfectioneren en om te vormen tot een optreden. De winnaar krijgt niet alleen de roem en respect van de scene, maar kan zijn of haar carrière zo ook een flinke boost geven.

‘The Freestyle Games’ is vanaf 31 augustus iedere maandag te zien bij BNN op NPO 3!