Levenslang met Dwang?

Zender: RTL 5
Eerste uitzending: 28 april 2014
Aantal seizoenen: 2

Dennis Weening neemt een groep van zeven mensen, die lijden aan een dwangstoornis, mee op reis om hun probleem aan te pakken. In ‘Levenslang met Dwang?’ gaan zij onder begeleiding van een aantal experts op dit gebied de moedige strijd tegen hun obsessieve dwang aan. Het team van experts, dat onder leiding staat van professor dr. Else de Haan, confronteert de deelnemers met tal van oefeningen en opdrachten.

Dennis ondersteunt de groep en doet verslag van de ontwikkelingen. Ieder van de zeven kandidaten heeft zijn of haar persoonlijke doel tijdens deze reis, die hen van een luxe resort naar de jungle van Thailand brengt.

‘Levenslang met Dwang?’ gaat over doodgewone mensen die ergens in hun leven ongewild slachtoffer zijn geworden van hun eigen dwangmatigheden. Zij zien zelf ook in dat het heftig en onbegrijpelijk is wat zij doen en willen er maar al te graag van worden verlost. Naast de hoogte- en dieptepunten die zij meemaken, nemen zij stuk voor stuk een flinke dosis humor en zelfspot mee op reis. Eén ding is daarbij zeker: zij treden uit hun comfort zone en maken allemaal grote stappen op weg naar een leven met minder dwang.