Holland’s Got Talent

Zender: RTL 4 (sinds 2010, voorheen SBS 6)
Eerste uitzending: 28 maart 2008
Aantal seizoenen: 10

Holland’s Got Talent is de grootste talentenjacht van Nederland. En het leuke is: iedereen die iets bijzonder goed kan, mag auditie komen doen. Beatboxen, buikspreken, acrobatiek, goochelen, slangen bezweren, neusfluiten, zang, ballroom- of doggydance: werkelijk elk talent kan meedoen. Solo of met een groep, amateur of professional, piepjong of al wat ouder. Holland’s Got Talent kent geen grenzen!

Iedere show staat garant voor een bomvol programma van buitengewone acts en unieke performances, uitgevoerd door mensen met een passie. Humberto Tan neemt de presentatie op zich.

Paul de Leeuw, Chantal Janzen, Angela Groothuizen en Dan Karaty weten als geen ander een goede act te herkennen. Ook de expertise van het publiek wordt ingezet. De jury neemt de  reacties namelijk mee in de beoordeling. De toeschouwers in de zaal mogen daarom naar hartenlust laten zien en horen wat zij van een act vinden.

De zoektocht naar het ultieme talent begint in het theater, waar de audities worden gehouden. Vervolgens gaan de leukste, mooiste en meest innemende talenten door naar de live shows. Hier speelt de mening van de kijkers thuis een cruciale rol. Zij bepalen met hun stemmen wie de winnaar wordt van Holland’s Got Talent.