Help, Mijn Man Heeft Een Hobby!

Zender: RTL 4
Eerste uitzending: 4 september 2009
Aantal seizoenen: 2

Nooit  eens met de kinderen op vakantie omdat manlief zijn koikarpers niet alleen kan laten? Of als tiener geen eigen kamer hebben omdat de honderden smurfen van paps toch ergens gestald moeten worden? Na het succesvolle Help, Mijn Man Is Klusser! is de man aan de beurt die teveel tijd aan zijn hobby en te weinig aandacht aan zijn gezin besteedt. In het nieuwe Help, Mijn Man Heeft Een Hobby! luiden familieleden van doorgeslagen hobbyisten de noodklok. Ze schakelen intermediair John Williams in om te helpen.

Williams, die met een mental coach aan de slag gaat om de excessieve hobby te beteugelen, neemt eerst de situatie in zich op. Nadat de bewuste hobby is besproken en de problemen in kaart zijn gebracht, wordt de man in kwestie geconfronteerd, in de hoop dat hij meewerkt aan verbetering. Er volgen keiharde afspraken die door middel van een weekopdracht vorm krijgen.

Intussen ondervindt John aan den lijve hoe het is om fanatiek met de betreffende liefhebberij bezig te zijn. Hij gaat met de man des huizes in gesprek over hoe zijn hobby is ontstaan, de kick die hij ervan krijgt en de problemen die zijn hobby veroorzaakt bij de andere gezinsleden. Wat is de uiteindelijke oplossing?