Help, Mijn Man Is Klusser!

Zender: RTL 4
Eerste uitzending: 15 november 2005
Aantal seizoenen: seizoen 12 in productie

In Help Mijn Man Is Klusser! neemt John het op voor de vrouwen die door hun klussende mannen al jaren in de steek gelaten worden.
Het lijkt zo leuk; zelf je huis verbouwen. Kamers worden uitgebroken, muren worden gestript, waterleidingen worden omgelegd… Veel doe-het-zelvers beginnen vol frisse moed en enthousiasme aan de grote klus. Maar wat gebeurt er wanneer blijkt dat het de man des huizes het toch aan vakmanschap en tijd ontbreekt, de klussen zich blijven opstapelen en de wanorde de partner begint aan te vliegen?

Juist! Dan wordt de hulp van John Williams ingeroepen. Partners van klussers die het huilen nader staat dan het lachen en al tijden in een bouwval bivakkeren hebben aan de noodrem getrokken door zich op te geven voor Help, Mijn Man Is Klusser! Ze weigeren nog langer om in een puinhoop te leven.

In het programma bezoekt John Williams de klusser om verhaal te halen: hoe heeft het zo ver kunnen komen en welke gevolgen heeft het samenleven in een huis dat in permanente staat van chaos verkeert?

Vrouwlief verheugt zich al tijden op een nieuwe keuken, badkamer of toilet, maar zit daarentegen in een onaf huis. Haar partner doet de misère van de hand met goedkope smoezen of door simpelweg zijn kop in het zand te steken. Terwijl John zich opwerpt als intermediair tussen het koppel, neemt zijn team van professionals het huis volledig onder handen. Het huis wordt verbouwd naar alle wensen van de partner.

Iedere aflevering wordt een koppel gevolgd. Het einddoel is natuurlijk een gelukkig stel in een mooie woning.