Heer & Meester

Omroep: Omroep MAX
Zender: NPO 1
Producent: Fiction Valley
Aantal seizoenen: 2

Valentijn Rixtus Bentinck, gespeeld door Daan Schuurmans, is een zeer welgestelde, charismatische man, wiens leven beheerst wordt door het mysterie van zijn onbekende verleden. Hij is te vondeling gelegd met in zijn wiegje een indrukwekkend legaat met een gedetailleerde richtlijn voor zijn opvoeding en een regeling die hem voor de rest van zijn leven tot een bemiddeld en onafhankelijk man maakt. Zijn motto luidt dan ook: “Elke dag is Valentijnsdag!”.

Door Valentijns vele contacten in de hogere kringen is hij voor de ambitieuze en aantrekkelijke Officier van Justitie, Suze, gespeeld door Sytske van der Ster, een ideale weg naar informatie waar ze zelf moeilijk toegang toe heeft.

Het feit dat Suze steevast alleen informatie wenst, weerhoudt Valentijn er niet van telkens dieper in de zaak te duiken dan Suze lief is. Vaak struikelt hij over een lijk of staat hij er in ieder geval niet ver vandaan. Als charmante en ongrijpbare heer weet hij zich samen met zijn steun en toeverlaat Leo, de conciërge van het chique Haagse hotel waar hij woont, altijd op een spannende en komische manier uit benarde situaties te redden en de misdaad op te lossen.