Heel Holland Bakt

Omroep: Omroep MAX
Zender: NPO 1
Eerste uitzending: 5 juni 2013
Aantal seizoenen: 6

In Heel Holland Bakt gaan we op zoek naar Nederlands meest getalenteerde thuisbakker. Gedurende acht weken nemen tien gepassioneerde amateurbakkers het tegen elkaar op met als uiteindelijk doel: de beste thuisbakker van Nederland te worden. Onder toeziend oog van de professionele jury worden de bakfanaten getest op alle disciplines binnen de bakkerswereld; van verjaardagstaart tot tarte tartin en van brood tot beignets.

Heel Holland Bakt is de Nederlandse versie van de Britse kijkcijferhit ‘The Great British Bake Off’. De Britse versie is sinds de start in 2010 een kijkcijferhit en heeft ervoor gezorgd dat de mensen thuis massaal aan het bakken zijn geslagen.

De finale van het derde seizoen trok maar liefst 7,2 miljoen kijkers en was daarmee het best bekeken BBC2 programma van de afgelopen zes jaar.

Het succesvolle bakprogramma is inmiddels aan meer dan tien landen verkocht waaronder Amerika, Australië en Frankrijk. The Great British Bake Off heeft prestigieuze prijzen gewonnen waaronder de TV prijs Rose d’Or en een onderscheiding van BAFTA 2012 (The British Academy of Film and Television Arts).