Hartverwarmende actie ‘RTL Viert De Kerst’ brengt Matthijs van Nieuwkerk, Albert Verlinde en Beau van Erven Dorens samen

 

Matthijs van Nieuwkerk ontvangt eerste kerstpakket van Albert Verlinde en Beau van Erven Dorens en start hiermee de actie ‘RTL Viert De Kerst’ door de eerste van 25.000 kerstpakketten weg te geven aan vrijwilliger Frans Goossens.

De feestdagen staan voor de deur en dat is voor veel mensen het moment om familie en vrienden te verwennen, samen lekker te eten en terug te kijken op het afgelopen jaar. Maar vooral ook te denken aan een ander. Onder dit motto tuigt RTL Boulevard de hartverwarmende kerstactie ‘RTL Viert De Kerst’ weer op. Maar liefst 25.000 mensen kunnen vanaf vandaag gratis kerstpakketten aanvragen voor mensen die het echt verdienen. Matthijs van Nieuwkerk geeft als startsein, in navolging van premier Mark Rutte vorig jaar, het allereerste kerstpakket weg.

De wereld geeft door
Matthijs van Nieuwkerk wist meteen aan wie hij zijn pakket wilde geven: de 72-jarige Frans Goossens. “Ik was vorige week bij de opening van de nieuwe vleugel van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam. Ik ontmoette de gepensioneerde Frans, die zich daar als vrijwilliger zeer nuttig maakt. Ik was zo onder de indruk van zijn inzet en bevlogenheid. Deze man dacht: ‘Ik ga niet thuis zitten, ik ga mij nuttig maken’ en heeft toen zelf het ziekenhuis gebeld. Hij rijdt nu patiënten van en naar behandelkamers. Frans staat symbool voor al die vrijwilligers daar die fantastisch werk doen. Deze mensen zijn de smeerolie van het ziekenhuis en verdienen het om in het zonnetje gezet te worden.”

Albert Verlinde vindt het te gek dat Matthijs van Nieuwkerk meedoet: “Wij zijn heel blij dat Matthijs het allereerste kerstpakket wil overhandigen en hiermee het goede voorbeeld geeft. Geven maakt namelijk echt gelukkig en hoe druk je ook bent, een ander blij maken is het mooiste wat er is. Ik ben heel trots dat ‘RTL Boulevard’ deze actie weer mag presenteren en dat we samen duizenden mensen blij kunnen maken met een gratis kerstpakket.”

Meer dan 25.000 mensen blij
‘RTL Viert De Kerst’ is een immense weggeefactie. Maar liefst 25.000 mensen kunnen een gratis kerstpakket weggeven aan iemand die het volgens hen echt verdient. ‘RTL Viert De Kerst’ wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij. ‘RTL Boulevard’ presenteert met trots deze actie. De bijzondere kick-off hiervan, met Beau, Albert en Matthijs, is vanavond te zien in de uitzending.

Vanaf vandaag kan iedereen iemand opgeven die zo’n gratis kerstpakket verdient. Opgeven kan tot en met donderdag 24 december 15.00 uur via rtlviertdekerst.nl.

Albert,_Beau,_Matthijs_en_Frans_Eerste_Kerstpakket-575-385-575-385-0-0-575-385_510_341_c1