edn2

Finale ‘Everybody Dance Now 2015’

Vrijdag 20 februari zie je bij RTL4 de allesbepalende finale van het derde seizoen van ‘Everybody Dance Now’, waarin de laatste vier dansacts alles op alles zetten om de ultieme hoofdprijs van 25.000 euro te bemachtigen. Nieuw in dit seizoen is dat iedereen maar liefst twee keer moet optreden. Daarmee vraagt de finaleavond dan ook het uiterste van de kandidaten. Naast hun nieuwe performance laten ze ook hun auditiedans nog een keer, weliswaar in aangepaste vorm zien.

Deze auditiedans wordt door de Amerikaanse danser en choreograaf Brian Friedman in een nieuw jasje gestoken. De superchoreograaf werkte onder andere met sterren als Michael Jackson en Celine Dion en maakte choreografieën voor veel bekende sterren zoals Britney Spears, Beyoncé, Mariah Carey en N’Sync. Hij voorziet de finalisten van tips and tricks en deelt zijn bijzondere danstechnieken zodat hun auditiedans net even anders is én nog meer opvalt. Welke act weet de winst te pakken door stemmend Nederland én juryleden Lieke van Lexmond, Jan Kooijman en Dan Karaty te imponeren?! De presentatie van de avond ligt zoals iedere week in handen van Chantal Janzen.

Naast het geldbedrag sleept de winnaar ook een optreden in de wacht op het Free To Move gala van het Prinses Beatrix Spierfonds. Een bijzondere voorstelling waar de crème de la crème van de danswereld optreedt en waar zeer bijzondere gasten aanwezig zijn. Zo was Prinses Beatrix er de afgelopen jaren telkens bij. De laatste vier acts die zijn doorgedrongen tot de finale zijn:

AfroVibes is een groepje van vier meisjes en drie jongens die Azonto dansen. De kinderen dansen Afrikaans omdat ze hier heerlijk hun energie in kwijt kunnen. Met hun vrolijke dans en kleurrijke uitstraling weten zij keer op keer op te vallen. Dit alles gesteund door hun coach Petit die ook a.s. vrijdag weer een bijzondere rol heeft in een van de optredens.

The Dutch Junior Dance Division is een professionele klassiek geschoolde dansgroep uit Den Haag. Zij bestaan uit acht dansers met breed uiteenlopende achtergronden. Ze komen uit verschillende landen waaronder Zwitserland, Frankrijk, Nederland, België en Amerika. Met de echte dansindustrie in het vooruitzicht biedt deze tv-ervaring hen een geweldig podium.

Carlos en Mirella hebben elkaar ontmoet op een cruiseschip waar de Braziliaanse Carlos als tangoleraar werkte en Mirella op vakantie was met haar familie. Het was liefde op het eerste gezicht en er ontstond een heuse vakantieliefde. Na twee jaar intensief contact is Carlos nu definitief naar Nederland verhuisd. Hun bijzondere salsadans en hun passie voor dansen én elkaar heeft vaak een betoverend effect.

Kenzo en Shay zijn twee goede vrienden en zeer gepassioneerde en professionele dansers die ook leven van de dans. Ze vliegen de hele wereld over om te jureren bij battles, workshops te geven en choreo’s te maken. Shay is heel mellow en Kenzo is superenergiek, wat er voor zorgt dat ze elkaar in hun dans precies goed aanvullen.

De finale van ‘Everybody Dance Now’ is vrijdag 20 januari te zien om 20.30 uur op RTL4.