Eindredacteur Sport Digital

Ben jij een sportfanaat en een taalpurist? Lees en maak jij graag artikelen die het verschil maken in wat je dagelijks voorbij ziet komen op je tijdlijnen en in de apps die je gebruikt? En ben jij de teamplayer die een talentvol team beter kan maken? Dan zoeken we jou.

Eindredacteur Sport Digital bij Blue Circle (Amsterdam | 40 uur per week)

Je bent in staat om steeds nieuwe vertelvormen in te zetten en combinaties te maken tussen social, video, grafische elementen en tekst. Hiervoor werk je nauw samen met de redactie van de sportprogramma’s op tv en vertaal je het succes van de programma’s naar online.

Waarvoor ga je werken?
Voor de platformen VTBL, RTL GP, RTL Darts en Tour du Jour.

Wat kan je?

  • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring als online eindredacteur, bij voorkeur op een (sportnieuws)redactie, of andere relevante, aansturende ervaring.
  • Je hebt een visie op online journalistiek en passie voor de dynamiek van de online mediawereld.
  • Je hebt een goed online tekst/beeld/video-gevoel, kan snel schakelen en beslissen.
  • Je neemt een jonge en enthousiaste redactie makkelijk mee in online vertelvormen en kan goed duidelijk maken waarom we dingen wel en niet doen.
  • Je kan goed schakelen tussen snelle nieuwskeuzes én nieuws dat meer tijd nodig heeft.
  • Je houdt van veranderen, vernieuwen en verbeteren.
  • Je ziet kansen en durft te experimenteren met vorm en journalistieke keuzes. Je bent een schakel tussen de verschillende sportredacties binnen Blue Circle en weet het beste uit onze merken te halen.

Wat hebben we te bieden?
Een uitdagende en inspirerende baan bij een van de grootste sportplatformen van Nederland. Blue Circle is een content creator die als geen ander in staat is verhalen te vertellen en deze te vertalen naar succesvolle merken. Wij zijn gespecialiseerd in het creëren en produceren van entertainment, factual entertainment en dagelijkse shows. Met impactvolle programma’s entertainen, emotioneren en inspireren wij dagelijks kijkers en volgers. Wij ademen media, omarmen elke boodschap en kennen ons publiek. Wij zijn Blue Circle.

Reageren?
Meld je aan via onderstaande button.

Apply