Eerste halve finale Holland’s Got Talent

De vrijdagavond hit van RTL 4, ‘Holland’s Got Talent’, start vanavond (vrijdag 13 mei) met de halve finales. De vierkoppige jury heeft na de vijf auditierondes 27 acts goed genoeg bevonden. Tijdens deze drie halve finales moeten de kandidaten opnieuw alles uit de kast halen voor een felbegeerde plek in de live finale op vrijdag 3 juni. De winnaar staat een hoofdprijs van maar liefst 25.000 euro te wachten.

Net als bij de audities is de presentatie van de halve finales in de inmiddels vertrouwde handen van presentator Johnny de Mol. Elke week komen de beste en meest opvallende acts voorbij. Drie uitverkorenen gaan door naar de finale: de eerste finalist is de act met de meeste stemmen vanuit de studio en de andere twee finalisten worden gekozen door juryleden Chantal Janzen, Dan Karaty, Gordon en Angela Groothuizen.

Potentiele winnaars
De eerste halve finale van ‘Holland’s Got Talent’ start met een spetterend palet aan acts.

De jonge breakdancegroep met dansers uit Weert, The Fresh Allstars, opent de show. Vervolgens is het de beurt aan Ray, de zanger uit Curaçao die door Gordon op het programma gewezen werd. Daarna laten Helena & Thomas voor de tweede keer zien hoe spectaculair zij de Urban Tango kunnen dansen.

Een indrukwekkend optreden was dat van ‘The piano girl from Maastricht’, oftewel de zevenjarige Xuanxuan Wang. Raakt zij opnieuw de gevoelige snaar van de jury?

Daarna is het tijd voor een flinke portie fysieke finesse. Want probeer maar eens naar de turntoppers van Quattrobar te kijken zonder dat je mond ervan open valt.

De jury werd enorm vrolijk van de performance van The Happiness Crew. Komen we er nu achter wie toch deze gemaskerde talenten zijn?

Peter & Ronald, het goochelaars duo dat al 30 jaar samenwerkt, wist met een kleine magic act de jury zó van hun stuk te brengen dat ze hen per se nog eens terug willen zien.

De jury kan weer tot zes tellen als ze voor de tweede keer oog in oog staan met de sixpack van Paulance. Is zijn balance-act opnieuw verbluffend?

Blinde zanger Bob Bullee sluit de eerste halve finale af. Krijgt hij met zijn tweede optreden opnieuw Johnny de Mol en Chantal Janzen in tranen?

De eerste halve finale van ‘Holland’s Got Talent’: vrijdag 13 mei tussen 20.30 en 22.30 uur bij RTL 4.

HGT-halvefinale1