Dragons’ Den

Omroep: KRO
Eerste uitzending: 21 maart 2007
Aantal seizoenen: 2

Beginnende ondernemers met een briljant idee voor een nieuw product, of dienst, krijgen in Dragons’ Den de kans om hun droom te verwezenlijken: een succesvol eigen bedrijf. De kandidaten (de pitchers) presenteren hun bevlogen plan aan 5 durfkapitalisten (de dragons), die hun sporen in de zakenwereld ruimschoots hebben verdiend. Ze hopen dat deze topondernemers enthousiast worden en in hun idee willen investeren.

In ruil voor het kapitaal dat de dragon inlegt, ontvangt hij aandelen. De stevige onderhandelingen tussen beide partijen levert het nodige vuurwerk op. De pitcher wil immers baas blijven over zijn idee en de dragon wil er zo veel mogelijk aan verdienen. De dragons voeren onderling ook strijd wanneer blijkt dat ze beiden hun zinnen op hetzelfde plan hebben gezet.

De uitzendingen staan in het teken van ludieke, opzienbarende, maar ook serieuze ideeën. Een machine om thuis je eigen koffiepads mee te maken, een restaurant met catwalk, een bedrijf dat naschoolse studiebegeleiding aanbiedt; ze passeren allemaal de revue. Lukt het de beginnende ondernemer een investeerder te vinden en vindt de investeerder zijn gat in de markt? Tijdens iedere aflevering zien we welke samenwerkingsrelaties er ontstaan en wie er met lege handen naar huis gaat.

Het programma staat onder de bezielende leiding van presentator en ex-hoofdredacteur van zakenblad Quote, Jort Kelder. De jury bestaat uit multimiljonairs Annemarie van Gaal, George Banken, Arjen de Koning, Henk Keilman en Willem Sijthoff.
Dragons’ Den is de Nederlandse versie van het gelijknamige BBC- programma.