Blue Circle blaast ‘5 tegen 5’ nieuw leven in

De zaterdagavond van RTL 4 staat zoals altijd weer in het teken van vermaak en vertier voor het hele gezin. Op 31 oktober gaan thuis de gordijnen dicht, de verwarming op standje aangenaam én is het vanaf de luie stoel met het hele gezin ‘meedoen’ aan het programma ‘5 Tegen 5’.

Als presentator blaast Ruben Nicolai het programma ‘5 Tegen 5’ nieuw leven in en stapt daarmee in de legendarische schoenen van Willem Ruis, Winston Gerschtanowitz, Gordon, Carlo Boszhard en Peter Jan Rens. Ruben vindt het een eer om zich in dit illustere rijtje te voegen: “Ik keek het programma vroeger met gekamde haartjes in pyjama op de bank en heb er ontzettend veel zin in”.

In ‘5 tegen 5’ spelen twee teams van vijf spelers bestaande uit familieleden tegen elkaar. In totaal spelen ze vijf rondes en een finale. Per ronde krijgen de teams één vraag. Elke vraag is eerder aan 100 mensen voorgelegd: een dwarsdoorsnede van de Nederlandse bevolking. Het doel van het spel is om te raden wat het Nederlandse publiek heeft geantwoord op deze vraag. De teams winnen geld voor elk goed geraden antwoord. De waarde van elk antwoord staat gelijk aan het aantal mensen dat het juiste antwoord heeft gegeven. Het team dat na de vijfde ronde de meeste euro’s heeft verzameld, speelt de finale, waarin ze kans maken op maar liefst 5000 euro!

‘5 tegen 5’ is vanaf zaterdag 31 oktober iedere week te zien op RTL 4.