Anna wint best bekeken finale ‘Heel Holland Bakt’ ooit

Anna is de kersverse winnaar van het Omroep MAX-programma ‘Heel Holland Bakt‘. Dat werd gisteravond bekend gemaakt in een spannende finale, waarin ze haar medefinalisten in een nek-aan-nekrace versloeg. De finale zorgde ook voor een kijkcijferrecord. Maar liefst 3,9 miljoen mensen zagen hoe Anna de titel Beste Thuisbakker van Nederland won.

Dit seizoen was ‘Heel Holland Bakt’ voor het eerst in de winter te zien. Anna ‘overleefde’ 9 afleveringen, versloeg meer dan 500 andere kandidaten en volbracht maar liefst 27 bakopdrachten. Anna is blij dat ze het grootste televisiegeheim van Nederland eindelijk kan delen met anderen: ”Ik dacht dat ik flauwviel toen m’n naam werd genoemd! Ik had wel goed commentaar gehad, maar dat wil nog niet zeggen dat je jezelf de winnaar kunt noemen; ook niet in je hoofd. Maar het is me gelukt en dat voelt als een droom. Ik kan het nog steeds niet geloven!”

Het spektakelstuk van de finale, de laatste opdracht van dit seizoen, was een Gravity Cake: een baksel waar zwaartekracht geen invloed op lijkt te hebben. Volgens de jury, bestaande uit culinair publicist Janny van der Heijden en Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven, was Anna in negen afleveringen niet van haar stuk te krijgen: zij was dit seizoen de meest constante bakker in de tent.

Wil jij je aanmelden voor een eventueel volgend seizoen van ‘Heel Holland Bakt’? Klik dan hier voor het aanmeldformulier.