Acht liveshowkandidaten ‘Idols’ bekend

Na verschillende zenuwslopende auditierondes zijn de acht liveshowkandidaten van ‘Idols’ bekend. Amber Thijssen, Jeffrey Saabeel, Kimberly Fransens, Nina den Hartog, Rowen Aida Ben Rabaa, Steve Langreder, Thijs Roseboom en Tom de Visser hebben duizenden kandidaten achter zich gelaten en kunnen niet wachten om Nederland vanaf woensdag 18 mei live met hun stem te veroveren. Het lot van de kandidaten ligt niet langer volledig in handen van de jury. Zij spelen vanaf nu slechts een adviserende rol en de kijker bepaalt wie er door gaat naar de volgende rondes en voor welke kandidaten het avontuur definitief voorbij is.

De liveshows 
De eerste liveshow heeft het thema ‘This Is Me’. In deze show presenteren de acht laatste kandidaten zichzelf op een bijzondere en eigen manier aan het Nederlandse publiek. Zes kandidaten gaan door naar de tweede liveshow, met als thema ‘Heroes’. De kwartfinalisten zingen zowel een nummer voor een persoonlijke held, als voor een muzikale held. Ook nu zal het ‘Idols’-avontuur voor twee kandidaten eindigen. Tijdens de derde liveshow en tevens halve finale zingen de vier laatste kandidaten ieder twee nummers: één nummer dat door de jury gekozen is en één nummer dat ze zelf geschreven of herschreven hebben.

Finale
Op woensdag 8 juni wordt tijdens de live finale bekend wie zich het nieuwe idool van Nederland mag noemen. De twee kanshebbers zingen een nummer uit een eerder ‘Idols’-optreden en een duet met een artiest. Ook presenteren de finalisten waar het allemaal om gaat: hun eigen single! Voor de winnaar ligt een platencontract in het verschiet bij Cloud 9 Music, het label en de muziekuitgeverij van onder meer Hardwell, Nick & Simon en Mr. Polska.

Kaarten voor de liveshows van ‘Idols’ zijn te bestellen via www.rtltickets.nl.

Foto_kandidaten-575-385-575-385-0-0-575-385_575_385_c1

Bovenste rij v.l.n.r: Tom, Amber, Thijs en Rowen. Onderste rij v.l.n.r: Kimberly, Jeffrey, Nina, Steve.