Boer Zoekt Vrouw Internationaal

Omroep: KRO
Zender: NPO1
Eerste uitzending: 8 september 2013
Aantal seizoenen: 2

In Boer Zoekt Vrouw Internationaal helpt Yvon Jaspers Nederlandse boeren in den vreemde aan de Nederlandse man of vrouw te komen. Zelf zegt Yvon hierover: “Al jarenlang krijgen we brieven van Nederlandse boeren die in het buitenland wonen en daar ook hun bedrijf hebben. Ze hebben net als al onze andere deelnemers die ene grote wens: het vinden van de ware liefde. Maar in een reguliere serie vliegen we niet zomaar de wereld over.

Ik vind het daarom ook geweldig dat we nu de kans krijgen hen te helpen bij het zoeken naar de liefde. Spannend voor deze boeren, maar ook voor de vrouwen die gaan schrijven. Durven zij het aan voor de liefde de grens over te gaan? Ik kan niet wachten tot we deze boeren kunnen voorstellen!”

Vier Nederlandse geëmigreerde boeren (m/v) worden voorgesteld aan het Nederlandse publiek. Uit de reacties die vervolgens binnenkomen maken de boeren een selectie van de mogelijke partners die ze beter willen leren kennen tijdens de speeddate en de dagdate. Daarna zullen de vrouwen van hun keuze hun tijdelijke intrek nemen op de boerderij van de boer in kwestie zodat ze kunnen ondervinden hoe het leven op een boerderij ver weg is.